Smarte Boliger med gjennomgående tre

Husbyggeren er lidenskapelig opptatt av å bygge boliger med tre. Derfor landet han på trefiberisolasjon!

Lars Frode Mathisen, gründer og salgssjef

Lars Frode Mathisen er salgssjef i Smarte Boliger på Furnes, et selskap han opprettet i 2015. Fire år etter har Smarte Boliger blitt to firmaer med totalt 31 ansatte. De utfører håndverkertjenester og bygger eneboliger, flermannsboliger og fritidsboliger, hovedsakelig i Hedmark og Oppland.

For to år siden bestemte Lars Frode seg for å prøve ut trefiberisolasjon. Testpilot ble sjefen i datterselskapet Byggmontasje, Jarle Jakobsen. Til sitt nye hus var Jarle på jakt etter så «pustende materialer» som norsk byggeskikk kunne by på. Det var derfor et enkelt valg å være forsøkskanin.

– Huset fikk Nativo Trefiberisolasjon Innblåst i alle vegger, bjelkelag og tak. Nå har vi bodd i huset i to år, og er kjempefornøyde med resultatet, smiler Jarle.

Videre forteller han at trefiberisolasjonen har gjort underverker.

– Etter å ha gjort målinger over to år, har vi på vinterstid 25 prosent relativ luftfuktighet. Målingene viser at vi har et stabilt inneklima, sommer som vinter. Vi angrer ikke et sekund, sier Jarle.

Se video med Lars Frode Mathisen her.

Full Hunton-konstruksjon på nybygg

En typisk husoppføring fra Smarte Boliger blir fullt utrustet med trefiber. For å få en kompakt vegg- og takkonstruksjon, brukes Intello Plus dampbrems på yttervegger og undertak. I yttervegger, yttertak og på loft er det gjerne Nativo Trefiberisolasjon Innblåst, og i delingsvegger legges plater av den samme isolasjonen. Utvendig på vegger og tak brukes vindsperren Vindtett™.

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger fra kundene. Trefiberisolasjonen har hygroskopiske egenskaper, som gjør at den håndterer fukt godt og bidrar til å redusere kondensskader, forklarer Lars Frode.

Lars Frode trekker frem at trefiberisolasjon også har veldig gode lyddempende egenskaper, og at det kan brukes overalt. I tillegg er han svært positiv til varmelagringsevnen som trefiber har.

– Siden trefiber er et helt naturlig materiale laget av tre, jobber den godt sammen med en «pustende dampbrems» som bidrar til en «pustende konstruksjon».

I tillegg til trefiberisolasjonens gode egenskaper, synes Lars Frode at det er positivt at produktet er kortreist.

– Det er bare Mjøsa som skiller plasseringen av Huntons fabrikk på Gjøvik fra oss, noe som virkelig gjør materialbruken vår kortreist. Det å bidra til et mindre CO2-avtrykk her er selvsagt en takknemlig fordel.

Han setter også pris på at trefiberisolasjonen er enkel å jobbe med.

– Det klør ikke, så du trenger ikke å bruke hansker. Trefiber er dessuten litt som poteten; du kan bruke den til alt. Om det blir kaldt ute på byggeplassen, kan du til og med sitte på den for å holde varmen, avslutter Lars Frode med et smil.

Ønsker du å vite mer om innblåst trefiberisolasjon, fyll ut dette skjemaet så setter vi deg i kontakt med en av våre sertifisere blåsepartnere i ditt nærmiljø.

De kommer gjerne på en befaring for å vurdere ditt prosjekt og gi deg et komplett og uforpliktende tilbud på hva som passer best for deg og ditt behov.