Slik gjøres innblåsing av Nativo Trefiberisolasjon

Innblåst trefiberisolasjon blir laget av flis og avkapp fra miljøsertifiserte sagbruk som leveres til Huntons fabrikk på Gjøvik. Her blir flisen foredlet til trefiber og pakket før den sendes ut til sertifiserte blåsepartnere over hele landet.

Blåseisolering egner seg både i nybygg, ved rehabilitering og ikke minst ved elementbygging. Metodene for isolering ved innblåsing varierer etter hvilken konstruksjonstype som skal isoleres. Norsk Trefiberisolering utfører komplett isolering av alle konstruksjoner i hele bygget.

  • Ved åpen konstruksjon blåses trefiberisolasjonen løst ut på loft eller andre åpne bjelkelags- og himlingskonstruksjoner. Da fylles isolasjonen løst ut mellom og oppå bjelkene, og det er da ikke nødvendig å ta hull på konstruksjonen.
  • Ved lukket konstruksjon som for eksempel mellom bjelkelag, i himling, i yttervegger, bak kledning osv. blåses isolasjonen inn gjennom hull laget i konstruksjonen.
  • På tak- og yttervegger på nybygg monterer man en blåseduk, eller man kan montere en dampbrems og blåseisolere via denne slik at tømreren slipper flere operasjoner med tilleggsisolering i form av plater.

Når man blåser isolasjon inn i lukkede konstruksjoner er det viktig med høyt trykk for å komprimere isolasjonen tilstrekkelig fra topp til bunn i for eksempel veggen eller taket.

Norsk Trefiberisolering benytter moderne maskiner og sertifiserer jevnlig alle ansatte og sine blåsepartnere slik at de til enhver tid er faglig oppdatert.

Ønsker du å vite mer om innblåst trefiberisolasjon, fyll ut dette skjemaet så setter vi deg i kontakt med en av våre sertifisere blåsepartnere i ditt nærmiljø.

De kommer gjerne på en befaring for å vurdere ditt prosjekt og gi deg et komplett og uforpliktende tilbud på hva som passer best for deg og ditt behov.